0
+47 62 47 17 17 post@julenissen.no

En bitter svartsmusset nisse som bare går rundt å gjør hyss.
Det sies at han holder hus i en hule på fjellet
og at han alltid går med månestaven sin.
Ryktene skal ha det til at sotnissen
også har en berømt bror …

En bitter svartsmusset nisse som bare går rundt å gjør hyss. Det sies at han holder hus i en hule på Fjellet og at han alltid går med månestaven sin. Ryktene skal ha det til at sotnissen også har en berømt bror …

Sotnissen

Sotnissen het egentlig Erasmus P. Sotnissen. P’en står for Peppersen, og han er skeptisk til mennesker og andre nisser. Han liker seg best for seg selv og skremmer derfor gjerne mennesker og barn om de kommer for nære.
Sotnissen bor i sotnissehuset midt i fjellveggen på Kletten. Herfra har han full kontroll på alt som skjer der han sitter med kikkerten sin og følger med. Når man ser opp på Kletten og ser det lyser, så er Sotnissen hjemme. Da er man trygg. Lyser det ikke skal man være litt forsiktig, da kan Sotnissen være et sted du ikke aner, og ingen vet hva som kan skje.

For mange år siden inviterte Julenissen alle nisser til Nisseråd, men invitasjonen til Sotnissen blåste bort, og Sotnissen trodde han ikke ble invitert. Siden den gang har Sotnissen vært sur på Julenissen og bestemt seg for å ødelegge for Julenissen. Aller helst ødelegge hele jula og legge alt i sot.
For å få det til må Sotnissen få tak i Julenissens magiske sekk, med den kan han legge hele nisseverden i Sot og få en herlig svart jul. Dessverre er det ikke så lett å få tak i den sekken.

Best av alt liker Sotnissen å sitte i verkstedet sitt og finne på saker som kan gjøre ting svarte. Brent kanel er det som fungerer best, og derfor stjeler Sotnissen kanel fra menneskene og bytter det ut mot pepper. For å være ekstra ekkel mot nissemor bytter han ut sukkeret med salt slik at nissegrøten skal bli ødelagt. Så vær forsiktig når dere spiser grøt med kanel og sukker, kanskje har Sotnissen byttet det ut med salt og pepper.

 

Sotnissen er naiv og barnslig og blir fort sint og olm om noen sier ham imot eller går i veien for ham.
Han er svak for svart musikk og spiller gjerne tunge orgelstykker og black metal. Sotnissen er ikke utpreget musikalsk, men anslår seg til å være verdens beste på sotorgel. Han har aldri gått på skole, men kan lese. Donald Duck kikker han gjerne på i smug …

Han hater nissegrøt men er svak for nissemors kaker og pai, notorisk svak for søtsaker og livredd tannleger og gruvemonster.

Det nesten ingen vet, er at Sotnissen er tidligere stormester i Fjellnissenes Nissekamp. Da bruker han den Magiske fjellstaven. Fortsatt arrangeres nissekamp hvert 5 år men nå følger Sotnissen bare med gjennom kikkerten sin.
Fjellstaven kan også lyse blått på toppen. Den brukes til lykt og til å få opp låste dører med.

Men selv om Sotnissen holder seg for seg selv, så hender det at når han glemmer seg, gjerne i søvne, og drømmer om å leke med de andre nissene igjen… kanskje så savner han likevel de gamle vennene sine, hvem vet.

Åpningstider i nissehuset

Åpent hver lørdag fra 12-16
Sommeråpent hver dag fra 1. – 31. juli kl. 12–16 • Nisseskole kl. 12–13 hver dag, unntatt søndag  |  Høstferien uke 40 og 41 • tirsdag til lørdag kl. 12–16, søndag kl. 11–15
Jul og nyttår, 23. desember – 1. januar, hver dag kl. 12–16 • Julaften kl. 11–14
Vinterferie Uke 8 • Åpent hver dag kl. 12–16, unntatt søndag • Uke 9 • Åpent tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12–16   |   Påskeferien, hver dag kl. 12–16, unntatt 2. påskedag

Julenissen i Norge, Savalen, 2500 Tynset  | post@savalen.no

Alle priser er inklusive mva  •  Salgsbetingelser

SAVALEN DRIFT AS, Savalen, 2500 TYNSET  |  post@savalen.no  |  +47 62 4717 17  |  Org.nr 986273468