Nissemor

Nissemor er Julenissens kone, og viktigste støttespiller. Hun lager verdens beste grøt, ved hjelp av en superhemmelig oppskrift som har gått i arv i generasjoner.

Grøtoppskriften er hennes kjæreste eie, og hun har den innelåst i et skap med sju store hengelåser. Julenissen elsker Nissemors grøt. Heldigvis passer Nissemor på at han bare spiser to tallerkener om dagen, slik at han holder vekten. ”En julenisse skal ha pondus, men ikke være rund som ei julekule”, pleier nissemor å si.

Nissemor er absolutt ikke ei dame man tuller med, og Julenissen gjør alltid som hun sier. Det er ikke snakk om å ligge og dra seg hele januar, maksimum en uke etter juleaften jager hun Julenissen opp av senga uansett hvor mye han akker og veer seg.

Nissemor har lenge ønsket seg et eget hus som kan bruke til litt baking samt styre og stelle litt for seg selv. Mest av alt har hun ønsket seg et pepperkakehus og nå endelig har Julenissen lovet henne dette. Basert på Nissemors egen oppskrift og modell får hun nå ”Verdens Største Pepperkakehus”, 11 meter høyt og med plass til 25 gode hjelpere i huset. Etter Nissemors ønske har huset et eget utsiktstårn slik at hun kan holde oversikt i hele nissegata, over alle nissebarna men først og fremst passe på fantestrekene til Sotnissen..

Åpningstider i nissehuset

Åpent hver lørdag fra 14-17   |   Sommeråpent hver dag fra 29. juni – 9. august 14-17
Jul og nyttår, hver dag 14-17 (julaften 11-14) i perioden 22.12. – 01.01   |   Vinterferie uke 8, hver dag 14-17 (ikke søndag)   |   Påskeferien, hver dag 14-17

Julenissen i Norge, Savalen, 2500 Tynset  |  post@julenissen.no